För att du ska få en framtidssäker investering följer hemsidan jag skapar webbstandard och dess HTML-kod valideras. Det är samtidigt ett steg i att kvalitetssäkra mitt arbete för dig.

Kontrollera om din hemsida följer W3C standard

Skriv in din fullständiga www-adress i fältet nedan och klicka på knappen så får du inom kort veta om din hemsida följer gällande webbstandard.

Webbstandard för din hemsida

Utgångssituationen: Dagens hemsidor

Än idag finns det många hemsidor med webbdesign som innehåller dolda layouttabeller, för att kunna positionera innehållet. Designen till varje enskild del av innehållet definieras vid varje förekomst och på varje sida: textstorlek, textfärg, typsnitt och grafiska objekt som fungerar som ersättare för text. Vid varje ändring på en sådan hemsida måste man öppna alla sidor och genomföra alla ändringar vid varje förekomst.

Eller att hemsidans struktur och innehåll på ett annat sätt inte är optimalt uppbyggd så att det uppstår onödiga hinder för sökmotorer och människor som besöker sidan.

Tyvärr håller många designers fast vid det som de har lärt sig en gång för länge sedan om webbdesign.

Bild på kod till en hemsida

Lösningen: Din hemsida enligt webbstandard

Att skilja HTML-sidorna och designinformationen åt, samt att inte använda tabeller för layoutens skull, är de viktigaste kännetecknen på en hemsida med webbdesign enligt webbstandard.

Logo XHTML-kod är valid
Logo CSS-kod valid

När som helst kan designen på en hemsida från mig lätt bli ändrad: typsnitt, bakgrund, grafik och färg. Du som kund har den stora fördelen att din investering i hemsidans webbdesign är framtidssäker.

...genom att

  • hemsidans sidor laddas snabbare
    det sker ingen överföring av onödiga koder för layouttabeller och koden är validerad.
  • grunden för tillgänglighet utan hinder är lagd
    informationen och webbdesignen är till för ”alla”, t ex för användare som är blinda, synskadade eller har andra fysiska funktionshinder.
  • vara oberoende av specifik skärmstorlek är innehållet läsbart för screen-reader, webbläsare, textläsare, handhelds, sökmotorer och skrivare.
  • hemsidans sidor blir skalbara, dvs. texten kan förstoras eller förminskas enligt användarens behov och ersätts inte av bilder.
  • det är lätt att få en speciell utskriftsversion för hemsidan.