Din hemsida med tillgänglig webbdesign

En tillgänglig hemsida fungerar för alla användare oberoende av webbläsaren, skärmupplösningen, om man är lite äldre, ser lite dåligt eller har vissa funktionshinder. Tyvärr ser de flesta hemsidorna fortfarande ut så som dörren på bilden.

Man stänger ut användarna.

Och det handlar inte om en liten marginalgrupp.

1,3 miljoner svenskar har någon form av funktionsnedsättning och många av dem är ute på webben för att köpa produkter och tjänster som privatpersoner eller anställda på ett företag.

Handtaget på dörren sitter för högt för att kunna nås
Tyvärr är de flesta hemsidorna otillgängliga som dörren...

Om du vill lyckas på webben och inte gå miste om en stor målgrupp, måste vi ta hänsyn till dem.

En förutsättning för en tillgänglig hemsida är att den byggs enligt webbstandard. Därför är det självklart för mig att du kommer att få en hemsida som är validerad mot gällande webbstandard, d v s att koden och stilmallarna överensstämmer med webbstandarden.

För många projekt använder jag ett publiceringsverktyg (s k CMS) som heter Contao. Contao är ett prisbelönat CMS, som innehåller en hel del ytterligare funktioner för att skapa en tillgänglig hemsida.

Genom att du får en hemsida av mig med hög tillgänglighet får du inte bara många fler tänkbara besökare på din hemsida. Du visar också att du tänker längre än att bara skaffa vilken hemsida som helst.

Du lyfter din webbplats ur mängden genom att visa socialt ansvar och bryr dig om personer med en funktionsnedsättning.