Din hemsida med sökmotoroptimering!

Kontakta mig för gratis offert.

Det gäller att ligga högt upp på Google! Jag hjälper dig.

Sökmotoroptimering för din hemsida

Därför behövs sökmotoroptimering:

Verkligheten är den idag, att ingen längre tar fram telefonkatalogen om man skall leta efter en produkt eller tjänst.

Och det är inte heller självklart att man ringer till sina vanliga leverantörer varje gång.

Undersökningar visar att upp till 69 % av alla som står inför ett större inköp använder sig av en sökmotor som Google först.

För att dina kunder ska kunna hitta ditt företag i på webben, krävs det en sökmotoroptimering av din hemsida, så att sökmotorerna som Google hittar dig och att du hamnar så högt upp som möjligt hos dem.

Letar någon efter en ny maskin, ett nytt hus eller en ny panna eller vad du nu har att erbjuda gäller det att genom sökmotoroptimering ligga högt upp på Googel för att bli hittad.

Hur går en optimering för sökmotorer till?

För att kunna uppnå bästa möjliga resultat, så sker din hemsidas sökmotoroptimering i olika steg.

En viktig förutsättning för att lyckas med sökmotoroptimeringen är rätt struktur på din hemsida. Det betyder att själva koden, samt innehållet på sidan, måste vara lätt läsbar och ha rätt struktur.

En sida som är gjord i Flash (som egentligen är ett program för vektorgrafik och animationer men används av några för att skapa hemsidor) kan inte riktigt läsas av sökmotorerna och man missar en viktig chans att rankas bra.

Ett liknande problem har sidor som är gjorda med s. k. frames där inte alla relevanta delar hittas av sökmotorerna.

Bästa grunden för sökmotoroptimeringen är att skapa en sida som följer webbstandard. Den blir lätt läsbar för sökmotorerna.

Därför följer mina sidor alltid webbstandard.

Ett annat viktigt steg i sökmotoroptimering är sökordanalysen.

Vi går tillsammans igenom de sökord som är mest relevanta för din verksamhet och som bäst representerar de produkter eller tjänster som du erbjuder. Men vi kollar upp om man verkligen letar efter dina sökord och anpassar dem till verkligheten ifall det behövs. Ett exempel är att många reklambyråer kallar sig nuförtiden för ”kommunikationsbyråer” medan man fortfarande letar efter en reklambyrå på Google.

Kundernas ordval i sikte!
Kundernas ordval i sikte!

Genom rätt sökmotoroptimering får du besökare till din hemsida som faktiskt är intresserade av just det du erbjuder. Detta innebär att du får ditt fler potentiella besökare, vilket i slutänden leder till fler kunder.

Sökmotoroptimering betyder att tänka som dina potentiella kunder!

Med sökorden gör jag en on-page sökmotoroptimering med rätt titel (title-taggen), ser till att sidans rubriker och innehåll (den s. k. brödtexten) blir uppbyggda på rätt sätt samt att sidans meta-description stämmer.

Visserligen är målet att kunderna ska hitta dig om de googlar efter produkter eller tjänster du erbjuder. Men speciellt genom att optimera sidans rubriker och själva brödtexten för sökmotorerna, skapar vi samtidigt ett innehåll som blir mer relevant och läsbart för dem som är ännu viktigare - dina besökare.

Off-page sökmotoroptimering

Har vi skapat grunden för en bra ranking hos sökmotorerna gäller det att målinriktat få mer ingående länkar till din hemsida. Ingående länkar är för sökmotorer som en ”röst” för din hemsida. Får du fler röster värderas din hemsida högre. Vi kommer att gå igenom vilken länkstrategi som passar just dig och dina sökord för att uppnå en bra sökmotoroptimering.

Jag följer Googles riktlinjer för sökmotoroptimering

Vill en sökmotoroptimerare snabbt visa upp resultat finns det en hel del åtgärder för att manipulera Google. Men Google jobbar hårt för att upptäcka sådana manipulationer.

Det finns många exempel där företag blev nedvärderade eller t o m uteslutna från resultatlistan efter det att Google hade upptäckt att man använde sig av sådana knep.

Jag jobbar långsiktigt med mina kunder och jobbar därför alltid med godkända och etiskt korrekta metoder. Dessutom följer jag Googles riktlinjer för sökmotoroptimering så att du får bästa möjliga resultat.

Från min webbyrå med bas i Nässjö kommun hjälper jag kunder med sökmotoroptimering i Nässjö, Sävsjö, Vetlanda, Aneby, Eksjö, Vaggeryd, Värnamo, Tranås och i andra delar av Sverige.