Kontrollera om din hemsida följer W3C standard

Skriv in din fullständiga www-adress i fältet nedan och klicka på knappen så får du inom kort veta om din hemsida följer gällande webbstandard.

Vill du få ut mer av din hemsida kontakta mig för en gratis offert.

Är din hemsida anpassad för mobila enheter?

Vårt sätt att leva och söka information förändras. I takt med att tekniken utvecklas ökar kravet på snabb lättillgänglig information. Istället för att använda lexikon använder vi Wikipedia, istället för broschyrer, tidningar, tidtabeller, kartor använder vi webbsidor, ”appar” och sociala medier för att hålla oss uppdaterade.

Dessutom blir vi mer rörliga och vill ha informationen lättillgänglig, när vi sitter på bussar och tåg och när vi går på stan osv.

Därför behöver du en hemsida med mobilanpassad webbdesign för besökare med mobila enheter.

Den nya Tekniken

Smarta telefoner som iPhone och Android och läsplattor (som iPad) gör det möjligt att på ett enkelt och snabbt sätt få den information man söker - var man än befinner sig - under förutsättningen att hemsidorna är i mobilanpassad webbdesign.

Användningen av mobila enheter bara ökar

Andelen personer som använder sig av mobila enheter växer snabbt i alla åldersgrupper. Inom kort kommer surfandet med mobila enheter att överstiga det med stationära datorer.

Hur ser det ut med din hemsida?

Det finns många hemsidor som är svåra eller inte alls hanterbara när besökarna kommer med den lilla skärmen som en smart telefon har. Eller innehållet visas inte alls för hemsidan är gjord i Flash och iPhone och iPad som har en stor marknadsandel saknar stöd för Flash.

Är din hemsida i mobilanpassad webbdesign för att möta den nya tekniken? Går det att enkelt ta del av innehållet?

Mobilanpassa din hemsida

Det finns många olika varianter för att med hjälp av mobilanpassad webbdesign göra din hemsida lätt tillgänglig för mobila enheter. Ibland skapar man en avskalad mobil version. Men tycker du att det finns innehåll på hemsidan som inte är viktigt borde du fundera på varför det finns där överhuvudtaget.

En vanlig hemsida med "Flash"
En "vanlig" hemsida i en iPhone

Din hemsida med Responsive Web design

Exempel för responsive web design
Exempel för responsive web design i olika storlek

Fördelen med mobilanpassad webbdesign genom Responsive Web design är att din hemsida anpassar sig automatisk till webbläsarens storlek och följer storleksändringar.

Hela tiden kommer det nya mobila enheter ut på marknaden och med Responsive Web design behöver du inte veta idag vilken skärmstorlek den nästa storsäljande enheten kommer att ha.

Responsive Web design erbjuder en hög grad av framtidssäkerhet och är därför perfekt för mobilanpassad webbdesign. Du borde fundera på ett sådant koncept för din hemsida om du vill att man ska kunna ta del av innehållet på ett så lätt sätt som möjligt.

Kontakta mig för ett förutsättningslöst samtal om mobilanpassad webbdesign för din hemsida.