Hur jag jobbar: Vägen till en framgångsrik hemsida

Ett viktigt steg är att sätta sig tillsammans för att lära känna dig och din verksamhet

Många hemsidor som finns ute på webben ser ut som om ägaren bara lyfte luren och beställde ”en hemsida” hos någon. Bara för att vara med och att ha en hemsida.

Då är det inte så konstigt att framgången låter vänta på sig och företagarna många gånger ser en hemsida som en kostnad och inte som en investering som hjälper till att generera framtida omsättningar.

Mitt sätt att jobba för att skapa framgångsrik webbdesign

För att skapa en hemsida som engagerar är det viktigt för mig att lära känna dig, din verksamhet och ditt mål med hemsidan.

För att föreberedda vårt första samtal har jag en lista med en hel del frågor till dig.

Jag vill lära mig om ditt företag, din bransch och skapa mig en uppfattning om dina behov. Målet är att uppnå förståelse för dina målsättningar och ditt sätt att göra affärer. Bara så kan hemsidan bli en del i att framgångsrikt marknadsföra dina produkter eller tjänster.

Det är också anledningen till att man inte kan ta några standardmallar och bara klistra till din logo.

När jag vet mer om dig och din verksamhet har vi ett möte, där vi går in ännu mer i detaljerna, planerar en struktur för din sajt, diskuterar kanske färgschema osv.

Nu vet jag så mycket att jag kan lämna en offert så att du vet vad det kommer att kosta att skapa en professionell hemsida åt dig.

Har vi bestämt att jobba tillsammans börjar jag med att skapa utkast för din hemsida tills vi är överens om att designen attraherar dina besökare.

Efteråt börjar jag med att göra utkastet till en fungerande hemsida. Arbetet kommer att ligga ute på webben, men bara tillgänglig för dig. På så sätt kan du följa utvecklingen under arbetets gång.

Mer än att bara skapa själva hemsidan

Jag tar kontakt med Google och meddelar att din hemsida finns...

Är hemsidan i sin helhet godkänd av dig meddelar jag till Google att det finns något nytt ute på webben, så att de snabbt kan lägga till din hemsida till sitt index. På så sätt får vi tidigare nya besökare via Google till din webbplats.

Minns du besöksräknarna på olika hemsidor? Jag anser att det är inget värde i att bara räkna antalet besökare.

Mycket viktigare är att följa upp hur besökarna använder sig av hemsidan.

  • Hittar de verkligen det de är ute efter?
  • Lyckas vi att få s k omvandlingar (det kan antingen vara att köpa något, att beställa nyhetsbrev, att gå in på kontaktsidan m m)?
  • Hur och varifrån hittar man till din hemsida? En viktig fråga för att förbättra kanalerna till din sida ytterligare.

För att få svar på de frågorna knyter jag din sida till ett analysverktyg och du kommer att få ett mejl med de informationerna varje månad.

Bild på Google Analytics logo

Utan att det kostar dig någonting - inga start- eller månadsavgifter!

Vill du få ut mer av din hemsida kontakta mig för en gratis offert.