Exempel på hemsidor med professionell webbdesign

Jag är din partner...

...som hela tiden ser till företagets helhetsbild och skapar skräddarsydda lösningar. De stärker ditt varumärke och gör dig konkurrenskraftigare.

Här nedan några exempel på hemsidor med professionell webbdesign.


Daylighthusbilcenter

Bild på Daylighthusbilcenters hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Sveriges största uthyrare av husbilar med säte i Huskvarna och filialer i Jönköping och Göteborg ville satsa på en bättre marknadsföring genom hemsidan. VD Eva Oscarsson kände att det kunde göras mycket för att nå mer kunder med rätt satsning på läsbarhet för sökmotorer, innehåll (sökmotoroptimering) och förbättring av hanteringen (användarvänlighet) och kontaktade mig för en diskussion.

På Daylighthusbilcenter använde man redan tidigare Contao som publiceringsverktyg och uppskattade att man på ett enkelt sätt kunde göra uppdateringen själv. Contao gör det lätt att hantera olika språk på en hemsida. Funktionen var till stor hjälp i vårt arbete för vi gick online med 3 språk och 3 ytterligare språk kommer att följa så småningom.

Vi gick online med den nya hemsidan precis innan bokningssäsongen började. VD Eva Oscarsson beskrev projektet efteråt med “…ett jättejobb men jag har aldrig haft så många förfrågningar…”

Självklart fick hemsidan i motsats till den tidigare versionen en mobilanpassad design.


Sveriges Tapetserarmästare

Bild på Tapetserarmästarnas hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

SverigesTapetserarmästares riksförbund i Stockholm sökte sig till Småland för att få hjälp med en ny hemsida. Man hade gjort en omfattande undersökning bland medlemmarna som var grunden för mitt arbete.

Förutom en bättre synlighet för sökmotorer var det viktigt för kunden att kunna sköta uppdateringen själv i framtiden. Dessutom lade vi till ett omfattande Intranät där alla medlemmar i organisationen kan logga in och byta kunskap och idéer.

Alla funktioner uppfylldes på ett utmärkt sätt av publiceringsverktyget Contao som jag använde här också för att tillgodose kundens önskemål.

Då den nya hemsidan presenterades för medlemmarna på “Branschdagarna” fick den mycket beröm och man såg fram emot att kunna gå online och marknadsföra föreningen på ett mycket modernare sätt.


Jonas Broncks spirit

Bild på Jonas Broncks spirits hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Företaget Havsjö delikatesser lanserade en ny produkt som knyter ett band mellan råvarornas ursprung och New York. Jonas Brunck levde utanför Sävsjö innan han flyttade till New York, där stadsdelen Bronx är döpt efter honom. Råvarorna till Jonas Broncks spirit kommer från trakterna utanför Sävsjö och bildar grunden till en unik snaps.

Inför produktlanseringen skapades en hemsida som berättar om Jonas Broncks och snapsens historia som är i en ensidig och mobilanpassad design.


Lagerservice AB

Bild på Lagerservice AB's hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

VD:n och ägaren till företaget Lagerservice använder själv sedan länge smartphone och en iPad och upptäckte då att hans egen hemsida inte gick att hantera på sådana enheter med lite mindre skärmar.

Under planeringen kom vi fram till att företaget behöver göra mer än att "bara" mobilanpassa" hemsidan. Den skulle i framtiden följa webbstandard samt vara enkel att uppdatera själv.

Självklara valet blev publiceringsverktyget Contao som är idealistiskt för att uppfylla de kraven.

Efter en handledning med dem som tar hand om hemsidan hos kunden sköter man alla förändringar och uppdatering av innehållet själv.


Albins folkhögskola

Albins fölkhögskolans hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Jag blev uppringd av rektorn Albins folkhögskola i Karlskrona för man behövde en ny hemsida och ville samtidigt passa på att byta till ett annat publiceringsverktyg. Det som man hade krävde hela tiden uppdateringar som man fick betala för.

Rektorns hustru hade 2 år tidigare lyssnat på en föreläsning som jag höll i Högsby. Hon berättade om mig och mitt sätt att tänka och jobba för sin man och nu var det dags att ta mina tjänster i anspråk.

Den gamla hemsidans utförande kändes inte passa i tiden och jag skulle skapa en ny och modern design. Dessutom får alla elever en iPad som arbetsredskap och lärarna har också iPhone och iPad. Därför tog man gärna upp mitt förslag att skapa den nya hemsidan mobilanpassad.

För att ge skolan den största möjliga nyttan ber jag rektorn att inte bara prata med sina medarbetare utan att intervjua skolans elever för att få fram vad de förväntar sig av framtidens hemsida.

De nuvarande eleverna är en viktig del i vår målgrupp. Eleverna vet vad man letar efter på hemsidan innan man kommer in på skolan och under tiden man läser där.

Från kontoret fick vi feedback om vanliga frågor som kommer in via mejl och telefon och som vi gärna vill svara på via hemsidan i framtiden. På så sätt skulle den nya hemsidan underlätta för både kontorets personal som för dem som söker information.

Dessutom bidrog lärarna och ägaren med sina önskemål om vad man ville ha med på hemsidan.

All information fick jag från rektorn innan jag åkte ner för ett personligt möte. Under vårt möte skissade vi upp strukturen och bestämde vilket innehåll vi ville skapa. Allt med perspektivet på att tillgodose önskemålen i största möjliga mån men att samtidigt hålla hemsidan lätthanterlig.

Genom att vi valde Contao som publiceringsverktyg slipper skolan i framtiden löpande dyra uppdateringar.

Självklart såg vi till att hemsidan följer webbstandard, är mobilanpassad och kan hanteras av personer med funktionsnedsättningar. På så sätt fick skolan en framtidssäker investering.


Nordic Gateway Distribution AB

Bild på Nordic Gateway AB's hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Företaget hade en hemsida som var gjord i Flash. För att kunna visa något som gjorts med programmet Flash krävs det ett insticksprogram i webbläsaren. En del mobila enheter erbjuder inget stöd för Flash, så som t ex alla iPhone och iPad, och då visas inte hemsidan.

Jag skapade en ny hemsida med en modern design som är mobilanpassad och fungerar i alla enheter och webbläsare utan behov av insticksprogram.


Skullaryd Älgpark

Bild på Skullaryds Älgparks hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Skullaryd Älgpark erbjuder en intressant upplevelse i en unik miljö och ligger utanför Eksjö. Ägarna sökte efter en webbyrå som kunde få fram det som Älgparken står för på en hemsida och valde mig för att utföra uppdraget.

Förutom svenska turister vänder man sig framförallt mot tyska och andra besökare från kontinenten. Därför planerade vi redan från början in en flerspråkig version av hemsidan som stöds av publiceringsverktyget Contao på ett utmärkt sätt.


apm utveckling ab

Bild på apm utveckling ab hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

För företaget apm utveckling ab skapade jag en ny hemsida som återspeglar företagets identitet. Hemsidan används inte bara för att presentera sig utan också för att kommunicera med tilltänkta och befintliga kunder. Därför innehåller den en funktion för aktuella nyheter där man informerar om senaste aktiviteter på bl a utbildningssidan och möjligheten att prenumerera på nyhetsbrevet.

Kunden sköter uppdateringen, senaste nytt och nyhetsbrevfunktionen själv. Det fungerar utmärkt med publiceringsverktyget Contao. Det är lätt att lära sig och att hantera och hjälper därför till att hålla utbildnings- och arbetskostnaderna låga. Därför: välj Contao som publiceringsverktyg om uppdateringen ska vara lätt att göra själv.


BordBirger

Bild på BordBirgers hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

BordBirger startades 1933 och är ett välkänt varumärke inom möbelindustrin och förknippas med bord, så som soffbord, ekbord, klaffbord och konferensbord, av hög kvalité och tidlös design.

Företagsledningen kontaktade mig för att få hjälp med sökmotoroptimeringen. Jag gjorde en närmare analys och fick konstatera att man borde göra om hela grunden till hemsidan, för att kunna uppnå framgång med optimeringen.

Beskrivningen saknades i meta-taggarna samt bra rubriker och innehåll som kunde indexeras av Google. Dessutom visade sidans kod många fel då optimeringsverktyget kollade om den var valid.

I mitt arbete är det självklart att bygga hemsidan i webbstandard så att kunden får en framtidssäker investering och att koden blir lätt läsbar för sökmotorer.

Vi passade på och ändrade hemsidans utseende till BordBirgers övriga marknadsföring för att öka igenkänningen. Ledningen passade på och beställde dessutom direkt en mobilanpassad hemsida. Det betyder att den med s.k. responsive web design (intelligent anpassningsbar webbdesign) ändrar utseende beroende på med vilken mobil enhet, som t. ex. iPhone, iPad och andra smartphones och pekplattor, man kommer till hemsidan med. Genom att mobilanpassa hemsidan ligger företaget långt framme i tillgängligheten nu.

BordBirgers hemsida är ett underbart exempel hur ett traditionsrikt företag, som producerat bord i snart 80 år, använder modern teknik, som mobilanpassad webbdesign, för att bemöta kundernas ändrat beteende i att gå online och hämta information.


Ma bra XXL

Bild på Må bra XXL's hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Med bestående viktminskning, sorgbearbetning och kinesiologi erbjuder man på företaget Ma bra XXL tjänster som personlig konsult för att förbättra människors välmående. För att marknadsföra sina tjänster valde man att satsa bl.a. på en hemsida, som följer webbstandard för att få en framtidssäker investering, som är enkel att uppdatera och bra läsbar för sökmotorer. Efter genomgång av möjligheterna blev publiceringsverktyget Contao det självklara valet.

Sedan starten av hemsidan i Contao har man skött alla uppdateringar själv och klarar det alldeles utmärkt utan att man har eller behöver avancerade kunskaper. Ändringar i texten, flytta på bilder eller texter, lägga till eller byta ut bilder och t.o.m. att lägga till en hel sida - allting handskas man med själv.


NELKAB

Bild på Nelkabs hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

På NELKAB är man specialister på elkonstruktion och montage av apparatskåp, automatikutrustning och lågspänningsställverk. 

Företaget kontaktade mig för man tyckte att den dåvarande hemsidan behövde bli mer professionell.

Jag skickade en lista med ett 20-tal frågor för att lära mig mer om företaget, målet med hemsidan och deras målgrupp.

Efter det jag fått svar på frågorna lämnade jag en offert och vi hade ett upptaktsmöte för att planera ytterligare detaljer.

Numera presenterar sig företaget i en fräsch och modern stil som vi gemensamt jobbat fram. Dessutom skapades hela sidan i den nya webbstandarden HTML5 och för uppdateringen används marknadens ledande publiceringsverktyg Contao.


Alltid Småland

Bild på Alltid Smålands hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

All-Tid Småland erbjuder en komplett meny av besöksmål för att turisterna ska kunna planera en innehållsrik vistelse på Småländska Höglandet. Hemsidan drivs av en förening som bildats från ett nätverk av företagare inom besöksnäringen. Målsättningen är att genom samverkan utveckla denna näring både vad beträffar volym, mångfald och kvalité.

För föreningen var det viktigt att få en framtidssäker investering och så skapades hemsidan i webbstandard som samtidigt är en kvalitetsgaranti.

Innan man bestämde sig för en webbyrå tittade man dessutom på olika publiceringsverktyg. Här var Contao överlägset i att göra det enkelt för kunden att uppdatera och sköta hemsidan själv. Det gör inte bara ändringar enklare utan minskar också kostnaderna.

Den webbansvariga fick en introduktion i att uppdatera själv och tar nu hand om att lägga in nya medlemmar, besöksmål och allt annat.


Barkös Te

Bild på Barkös Tes hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Barkös Te med säte i Stensjön, importerar och säljer te av högsta kvalitet från Ceylon. Hemsidan används för att marknadsföra Ceylon och teet, som sedan säljs via olika återförsäljare.

Kunden hämtade in olika offerter och bestämde sig att inte välja den som var billigast utan den som erbjöd en framtidssäker investering som man enkelt kan uppdatera själv.

Så startade vi vårt samarbete och jag skapade en hemsida i framtidens webbstandard HTML5 och publiceringsverktyget Contao.

Efter att kunden fick en utbildning i att uppdatera själv överlämnades sidan till honom och han sköter innehållet på egen hand.


Havsjö konferens och fiske

Bild på Havsjö konferens hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Havsjö konferens och fiske är en idyll utanför Bodafors som ligger bra till mitt mellan Malmö, Göteborg och Stockholm. Utöver den utmärkta matlagningen, som Helena och Jiri erbjuder, är en viktig faktor för att välja Havsjö konferens, att man har hela anläggningen för sig själv. Det betyder att konferensen, ledningsgruppmötet eller den stora festen äger rum helt ostört och utan att man måste ta hänsyn till risken för att störa någon annan. Dessutom kan man krydda uppehållet med att fiska, ha en kräftskiva eller andra aktiviteter.

För att marknadsföra Havsjö konferens och fiske bättre på nätet bestämde man sig för att beställa en ny hemsida, som skapades i ett mycket produktivt samarbete.

Trots att man bestämde att inte vilja uppdatera hemsidan själv, valde vi publiceringsverktyget Contao för att bygga sajten. På så sätt kunde vi säkerställa att ändringar på hemsidan, som regelbundet behövs för gårdsprodukterna och tidtabell för när man befinner sig på julmarknader, kan genomföras snabbt och prisvärt.


Ostkakans vänner

Bild på Ostkakans vänners hemsida
Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

Våren 2003 bildades föreningen Ostkakans vänner. Ostkakans Vänner värnar om ostkakans traditioner och vill sprida den älskade maträtten långt utanför landskapets och landets gränser. Dessutom vill man också omsätta kreativa idéer, skapa mötesplatser, aktivera och marknadsföra Småland och det småländska näringslivet på ett utvecklande sätt. I styrelsen ingår de tre småländska landshövdingarna.

Ostkaka är ett smakfullt inslag som det går att skapa mycket omkring, t.ex. arrangerar föreningen varje år SM i ostkaka.

Föreningen bestämde sig för att satsa mer på att vara synlig på webben och valde att ge mig uppdraget att skapa en hemsida med publiceringsverktyget Contao. Förutom att det blev lätt att uppdatera hemsidan och att den följer webbstandard, skapade jag en del funktioner, som inte fanns på den gamla sajten.

Numera tillhandahåller man aktuell information under rubriken "senaste nytt", erbjuder prenumeration på nyhetsbrev och har kopplat nyhetsinläggen till Twitter.

Contao erbjuder många sådana funktioner för att hålla kontakt med medlemmarna och andra som är intresserade av det som händer kring den fantastiska småländska rätten.