Publiceringsverktyget CONTAO: om det ska vara enkelt att uppdatera din hemsida och om du vill ha bra sökmotoroptimering!

Jag var första Premium Partner för Contao i hela Norden.
(Contao Premium Partner kan bara den bli som har mycket erfarenhet och håller hög kvalitet i sitt arbete med publiceringsverktyget.)

 

Contao - ett CMS för en tillgänglig och sökmotoroptimerad hemsida

De senaste åren har så kallade CMS (Contant Management System - på svenska ofta kallade för publiceringsverktyg) fått ett stort genomslag. Anledningen till det är att man utan stor kunskap om webbdesign, kan få igång en hemsida eller en blogg. Rätt så kända CMS är t ex Wordpress och Joomla.

Contao Premium Partner - först i Skandinavien
Contao - ett publiceringsverktyg för att skapa bra webbdesign

Wordpress t ex skapades för att enkelt kunna starta en blogg. Men en hel del som jobbar med hemsidor använder programmet för att skapa hemsidor. Du kan tänka dig hur hanteringen ser ut om ett program används för ett helt annat ändamål.

De flesta CMS räcker kanske till för en privat blogg eller till byns idrottsförening men är inte lämpade för ett företag.

Om jag tittar på koden. som genereras av olika publiceringsverktyg - som är avgörande för att sidan ska bli synlig för sökmotorer och tillgänglig för dina besökare - är den inte tillfredsställande bra.

Dessutom kan ett CMS vara meningsfullt för ett företag om man vill kunna uppdatera hemsidan själv. Men för att systemet verkligen kommer att användas sedan måste det vara enkelt att hantera för kunden.

Därför letade jag länge på marknaden efter ett system som är ”vänligt” både för sökmotorer och människor och testade olika system.

Contao - ett prisbelönad publiceringsverktyg

År 2009 fick jag ett tips av en kollega om Contao, ett prisbelönad CMS med tyngdpunkter på sökmotoroptimering, tillgänglighet och lätthanterlighet.

Jag testade det ingående, kollade koden och hanteringen och blev övertygad.

Sedan slutet av 2009 har jag framställt en hel del hemsidor med Contao med stor framgång.

Våren 2010 var jag för första gången på årets konferens för Contao-utvecklare i Essen (Tyskland) för att ytterligare fördjupa min kunskap och för att skapa kontakter för mitt nätverk av specialiserade partners.

Senare blev jag första godkända Contao Premium Partner i hela Norden.

Contao Premium Partner kan bara den bli som har mycket erfarenhet och håller hög kvalitet i sitt arbete med publiceringsverktyget. Allt för att säkerställa kvalitén i vårt arbete med Contao.