Din hemsida med användarvänlig webbdesign

Har man lyckats att få besökarna till hemsidan, genom en bra sökmotoroptimering och genom att marknadsföra webbplatsens adress, gäller det att väl ta hand om besökarna.

Är din hemsida svår att använda, så används den helt enkelt inte av besökarna, hur intressant innehållet än är. Den försvinner direkt för informationen finns alltid någon annanstans också.

Besökarna vill inte behöva tänka

Tänk dig din hemsida som en bil. Byter du märke kan du köra bilen direkt utan att du måste lära dig något nytt. På samma sätt ska det vara om någon kommer till din hemsida för första gången.

Besökarna vill kunna hantera den utan att behöva tänka.

Jag skapar därför en struktur på din hemsida som intuitivt går att hantera för dina besökare.

Intuitivt som en bil ska man kunna hantera din hemsida
Intuitivt som en bil ska man kunna hantera din hemsida

Definiera målgruppen

En del företagare jag har träffat kunde knappt definiera målgruppen för sin hemsida. Men det är avgörande för att lyckas med hemsidan. En webbplats som ska passa för alla, är en hemsida som attraheraingen. Därför blir en del i vårt gemensamma arbete att definiera just din målgrupp.

Många gör misstaget att bygga en hemsida som återspeglar företagets struktur. Men det är inte intressant för besökarna. De har ett helt annat perspektiv.

Enkelt uttryckt är det så att besökarna kommer till din hemsida för de har ett problem eller behov och söker efter en lösning.

Hemsidan måste vara byggd så att de snabbt och enkelt får ut det som de är ute efter.

Bild med figurer och en måltavla
Din hemsida för just din målgrupp

Vi kommer att sätta kundens behov i fokus och skapa en struktur på hemsidan som underlättar för kunden.

Nyckeln till en framgångsrik hemsida är att börja tänka som dina besökare.

Utöver själva strukturen på hemsidan, är det också viktigt att innehållet, d v s texterna är skrivna med besökarnas perspektiv i fokus. Vi kommer att kolla upp efter vilka begrepp (s k nyckelord) folk verkligen letar på Google och som har relevans för din verksamhet. De begreppen blir nyckelord, som kommer att användas i texterna och på andra ställen på hemsidan.

Det är ett viktig steg för att öka innehållets relevans för dina besökare och för sökmotoroptimeringen.

Att skapa en hemsida som attraherar dina besökare och hjälper dig att framgångsrikt marknadsföra dina produkter eller tjänster handlar om så mycket mer än att sätta ihop några färgglada sidor på nätet.